Skořicový kringel
Lahodné skořicové potěšení!
Příprava
1. Z kvasnic, cukru a několika lžic vlažného mléka připravte kvásek. Vyběhlý kvásek pečlivě promíchejte s hladkou moukou, solí, zbytkem vlažného mléka, cukrem, roztaveným máslem a žloutkem. Těsto ve tvaru koule nechte při pokojové teplotě odležet zhruba hodinu.
2. Zatímco těsto odpočívá, smíchejte pečlivě cukr se skořicí a máslem, které máte připravené k výrobě náplně.
3. Na pomoučněné pracovní desce rozválejte těsto na co nejtenčí plát, který potřete veškerou připravenou skořicovou směsí. Plát srolujte do válečku, který po celé délce rozřízněte. Rozřízlé půlky navzájem propleťte, snažte se držet otevřené vrstvy odkryté tak, aby byla skořicová náplň vidět.
Celý cop na závěr zatočte do věnce.
Připravený kringel pečte dozlatova 20 – 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C (nepoužívejte horkovzduch)
Jak podáváme
Možno lehce posypat moučkovým cukrem a dozdobit mátovým lístečkem.

Ingredience
- 2 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 šálku mléka
- 1 polévková lžíce cukru
- 15 g droždí
- 30 g másla
- 1 žloutek
Skořicová náplň
- 50 g másla
- 4 - 5 lžic cukru
- 3 lžičky skořice