Naše nejlepší recepty

Skořicový kringel

Lahodné skořicové potěšení!

Příprava

1. Z kvasnic, cukru a několika lžic vlažného mléka připravte kvásek. Vyběhlý kvásek pečlivě promíchejte s hladkou moukou, solí, zbytkem vlažného mléka, cukrem, roztaveným máslem a žloutkem. Těsto ve tvaru koule nechte při pokojové teplotě odležet zhruba hodinu.

2. Zatímco těsto odpočívá, smíchejte pečlivě cukr se skořicí a máslem, které máte připravené k výrobě náplně.

3. Na pomoučněné pracovní desce rozválejte těsto na co nejtenčí plát, který potřete veškerou připravenou skořicovou směsí. Plát srolujte do válečku, který po celé délce rozřízněte. Rozřízlé půlky navzájem propleťte, snažte se držet otevřené vrstvy odkryté tak, aby byla skořicová náplň vidět.
Celý cop na závěr zatočte do věnce.

Připravený kringel pečte dozlatova 20 – 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C (nepoužívejte horkovzduch)

Jak podáváme

Možno lehce posypat moučkovým cukrem a dozdobit mátovým lístečkem.

Koupit kávu Eilles

Ingredience

  • 2 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 šálku mléka
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 15 g droždí
  • 30 g másla
  • 1 žloutek

Skořicová náplň

  • 50 g másla
  • 4 - 5 lžic cukru
  • 3 lžičky skořice


 

Reference

Jiřina L.

„Už při otevření sáčku s kávou Eilles jsem měla pocit, že mám v rukou něco výjimečného.“

Radzden

„Káva mně, dceři i manželovi chutnala a doporučili bychom ji ochutnat i dalším. U nás ji budeme kupovat nadále.“

Aldunka

„Testování s kávou Eilles Gourmet Café byl opravdový zážitek, který jsme si užili s manželem, který je opravdový gurmán. Co se týká kávy, intenzivní vůně se snoubí s luxusním požitkem, nedivím se vyhrála ve volbě spotřebitelů. Ráda doporučím i svým známým, kteří ještě u nás neochutnali.“

barunka26

„Káva je lahodná s intenzivní vůní, chutnala celé rodině.“

JanaV

„…je taková jakoby daleko kvalitnější, daleko intenzivnější než ostatní značky…“

4vladku

„…ve srovnání s jinými instantními kávami je to skutečně královna. Za mě jednička, kterou si budu nadále kupovat…“