Cold Brew in ice cubes
Extrahovat lze jak mletá tak i zrnková káva. Protože extrahujeme za studena, potřebujeme delší čas k získání osvěžujícího kávového nápoje. Takto extrahovaná káva má nižší aciditu a může mít sladší chuť.
Příprava:
1. Do litrové konvice vložíme kávu ve filtru 60g (Můžete použít i čerstvě umletou kávu)
2. Zalijeme studenou vodou
3. Necháme v lednici zhruba 14 hodin
4. Pokud jsme použili čertvě umletou kávu, nastal čas ji přefiltrovat přes papírový filtr.
5. Kávu nalijeme do formy na led.
6. Až nám káva zamrzne a vytvoří se ledové kostky, můžeme je podávat v šálku či skleničce zalité mlékem.
Náš tip: část mléka si ušlehejte do pěny a tu dejte navrch šálku, kdo rád sladké, pěnu si může posypat kakaem nebo skořicí či zalít sirupem, nám se osvědčil oříškový!

Ingredience
- 750 ml studené vody
- 60g kávy
- mléko
