Moka dort v anglickém stylu
Slavností dort je připraven!
Příprava
Těsto:
Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáváme žloutky.
Rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni a smícháme ji s marmeládou.
Přidáme mouku, prášek do pečiva a mandle a důkladně promícháme.
Nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme při 180 °C zhruba 60 - 70 minut.
Krém:
Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme žloutky.
Vmícháme pomerančovou kůru a kávu. Vše důkladně promícháme.
Korpus si ostrým nožem rozdělíme na 4 díly, jednotlivá patra slepíme krémem a kraj potřeme krémem.
Jak podáváme
Podle nálady můžeme dort dále nazdobit většími kousky lískových oříšků po obvodu, zbylým krémem nazdobit vršek dortu, může se však použít i šlehačka, strouhaná čokoláda, mandle, pistácie nebo třeba čerstvé ovoce.
