Ostružinové řezy
Šlehačka s plody na kokosové sušence.
Příprava
- Máslo necháme změknout. Formu o velikosti 30 x 20 cm vyložíme pečičím papírem. Kokosové sušenky rozmixujeme na jemno. Poté drť smícháme s máslem, vyložíme do formy, pěkně zatlačíme a necháme vychladnout po dobu 20 min.
- Vanilku rozkrojíme podélně a vyškrábeme, smetanový sýr, limetkovou šťávu a kůru a moučkový cukr vyšleháme ručně do krému po dobu asi 3 minut.
- Vyšleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu a lehce zamícháme do smetanového sýru. Směs pak rovnoměrně rozetřeme do formy a necháme hodinu vychladnout.
- Třešňovou šťávu, vanilkový cukr a skoři dáme do hrnce, přivedeme k varu a svaříme na 250 ml. Škrob smícháme v troškou studené vody, vmícháme do hotové šťávy a znovu provaříme. Přidáme ostružiny a necháme vychladnout.
- Pomocí papíru vyndáme dort z formy, ozdobíme směsí s ostružinami a krájíme na asi 20 kousků.
Jak podáváme
Podle nálady možné dozdobit toppingem či čerstvý ovocem.
