Cold Brew
Extrahovat lze jak mletá tak i zrnková káva. Protože extrahujeme za studena, potřebujeme delší čas k získání osvěžujícího kávového nápoje. Takto extrahovaná káva má nižší aciditu a může mít sladší chuť. Přípravu lze upravit dle vlastních možností a chutí, návod je jednoduchý:
Příprava:
1. Do litrové konvice vložíme kávu ve filtru 60g (Můžete použít i čerstvě umletou kávu)
2. Zalijeme studenou vodou
3. Necháme v lednici zhruba 14 hodin
4. Pokud jsme použili čertvě umletou kávu, nastal čas ji přefiltrovat přes papírový filtr.
TIP: Mletou kávu můžeme též nasypat do french pressu, zalít studenou vodou, zakrýt potravinovou folií a schovat do lednice. Po 14 hodinách kávu opět přefiltrujeme a můžeme podávat.

Ingredience
- 750 ml studené vody
- 60 g kávy
- led
