Delikátní mokka řezy
Báječné snoubení chutí!
Příprava
Piškot:
Žloutky utřeme s cukrem, po 3-5 minutách míchání přidáme pomalu horkou vodu a olej, stále mícháme.
Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a nakonec zlehka vmícháme.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C, těsto vylejeme na plech s pečícím papírem a pečeme zhruba 15 minut.
Po vychladnutí rozdělíme podélně na tři části a slepíme krémem.
Krém:
Uvaříme puding s lžičkou kávy a necháme vychladnout.
Vyšleháme máslo s cukrema přidáme vychlazený puding.
Poleva:
Na pánvi/rendlíku necháme rozpustit cukr (nejprve zprudka, až se cukr začne tavit plamenem, snížíme a mícháme).
Vznikne karamel do kterého opatrně po malém množství vlijeme teplou smetanu. Pozor vzkypí!
Necháme povařit asi tři minutky, dokud nevznikne hladká hmota a vlijeme do misky s moučkovým cukrem.
Mícháme do hladka a polijeme moučník.
Jak podáváme
Podáváme příjemným lidem, v příjemném prostředí, ideálně s dobrým čajem či kávou Eilles.

Ingredience
Piškot:
- 5 vajec
- 130g cukru
- 130g hladké mouky
- 2 lžíce horké vody
- 2 lžíce oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 20g kakaa
Krém:
- 400 ml mléka
- 1 kávová lžička mleté kávy
- 1 vanilkový puding
- cukr dle chuti
- 200g másla
Poleva:
- cukr krystal 100g
- smetana nebo mléko 100 ml
- cukr moučka